site Pauwels

5 riante loftwoningen, 5 loftappartementen, 6 nieuwbouw woningen, 3 nieuwbouwappartementen en 2 lofts boven een kantoorruimte. Met ruime parkeergarage en bovengrondse parkeerplaatsen op een groen binnengebied.

Adres

Kleine Nieuwendijkstraat 36-44 - 2800 Mechelen

Periode

2010 - 2013

Architect
B.A.I. Bogaerts architectuur en interieur
Status
Verkocht
Pers

Stedelijke prijs stadsverfraaiing
2012 Jowan Lamon (3e prijs)

Site Pauwels is een gewezen industriële site, ‘getransformeerd’ tot een ruim en hedendaags wooncomplex omgeven door groen. Met respect en integratie van het industriële verleden. De landschapsarchitect wist het binnengebied om te vormen tot een groen rustpunt met een vlotte verweving van de circulatie.

De 3 bouwvolumes strekken zich uit op een groen domein van meer dan een halve hectare van een voormalig transformatorbedrijf gekend als Pauwels Trafo, nu CG Power Systems Belgium. De entiteiten hebben een oppervlakte tussen de 100 m² en 270 m².

Site Pauwels ligt aan de rand van de Nekkerspoelwijk, vlakbij het centrum van Mechelen. Nekkerspoel toonde de laatste jaren een sterke heropleving. De stad Mechelen vult die aan in haar masterplan met 2 sporthallen, waarvan 1 op het naastgelegen Koninklijk Lyceum.