Bouwen aan de stad

Site, een plaats van wonen en beleven, City-Site ingebed in een interactief stedenbouwkundig verhaal.

City-Site werkt als ontwikkelaar nauw samen met architect en aannemer (gekozen in functie van de site) als een hecht team ab initio aan work in progress … Met een constante focus op de toekomstige bewoner.

In al zijn projecten stelt City-Site ‘wonen en leven in de stad’ centraal. Mechelen is hierbij al 20 jaar een belangrijke uitvalbasis. Verwaarloosde plaatsen krijgen een nieuwe bestemming met karaktervolle hedendaagse architectuur; gebouwen die er in uw herinnering altijd hebben gestaan. Architectuur die bijdraagt tot een herbeleving van de buurt en heropleving van de stad en zijn ruime omgeving.

City-Site besteedt zeer veel aandacht aan een optimale ruimte-beleving. In de eerste plaats van binnenuit: met een logische interactie tussen de verschillende woonzones. Voor een optimale beleving van de nieuwe woonomgeving, maar ook van buitenuit. De buitenzichten vormen van bij het begin een belangrijk gegeven in de projectkeuze en de uitwerking; water, groen, een historische omgeving … City-Site investeert zeer vaak mee in een groene omgeving: gemeenschappelijke tuinen, groendaken (deze waren al zeer vroeg een ‘nice to have’) … De focus op duurzaamheid is (naast de wettelijke isolatienormen) steeds aanwezig: compacte gebouwen, vlakbij het openbaar vervoer of op wandelafstand van het stadscentrum. De fiets is de meest ecologische wagen.

Er wordt gebouwd met de taal en de mogelijkheden die vandaag voorhanden zijn, rekening houdend met wat zich morgen kan aanbieden ...

Hedendaagse ontwikkeling op maat van de omgeving, hedendaagse architectuur en beleving op maat van de bewoner.