site Dijle

3 appartementen met 4 autostaanplaatsen

Adres

Dijle 40-41 - 2800 Mechelen

Periode

2002 - 2003

Architect
Michel Muylaert
Status
Verkocht
Pers

site Dijle werd bekroond met de eerste prijs voor architectuur van de stad Mechelen 2001-2003 (drie jaarlijks: categorie nieuwbouw)

Schitterend gelegen aan een ruime bocht van de Dijle, in het hartje van Mechelen. De aanlegsteigers voor de plezierjachten en het drijvende Dijlepad voor de deur zorgen voor een waar vakantiegevoel. Site Dijle is aan drie zijden een vrijstaand hoekgebouw waardoor elk appartement een doorzonappartement is met overvloedige lichtinval. Het heeft een riante gevelbreedte van 17 meter langs de dijlekant. De E19 (Mechelen-Noord) ligt op één km van het gebouw.

Site Dijle geeft een mooi panoramisch beeld op het water, over de groene stadstuinen, tot aan mooie historische gebouwen van de Kraanbrug tot Sint-Romboutstoren en Scheppersinstituut. De architectuur van site Dijle houdt duidelijk rekening met site 't Veer, ook een realisatie van CitySite aan de overkant van het water. Samen creëren ze de zogenaamde ‘Dijlepoort’ een uniek en fotogeniek beeld voor de stad Mechelen.