logo City-Site
Startpagina Projecten in Uitvoering Gerealiseerde Projecten Wie zijn wij? Verneem hier meer over City-Site projectontwikkeling Pers en Publicaties
Onze Realisaties Lopende Projecten
       
    Projecten  
       
    Realisaties  
       
    City-Site  
       
    Pers en Pub  
       
       
     
       

 

 

 

 

 

 

 

> > > Kort   >Site Koepoort >Beschrijving

Ligging

Beschrijving

Projectteam

Sfeerbeelden

 

 

 

De trechtervormige opening van de Frederik de Merodestraat
fungeert tegelijk als schaaldrempel en stadspoort.
In de Frederik de Merodestraat zorgt een uitsprong voor een overgang in het gevelvlak. Op die manier wordt het massieve gevelvlak gebroken.
Deze uitsprong vormt vanaf de eerste verdieping een erker. Dankzij de erker wordt aan de appartementen een zicht op de vest gegeven, ten voordele van de woonkwaliteit.
In de Frederik de Merodestraat en in de Stompaertshoek wordt telkens de bouwhoogte verlaagd zodat er een evenwicht ontstaat met de omgeving.

De gevelwerking opteert voor afwisselend open en gesloten vlakken.
De open glaspartijen langs de vest bieden niet alleen een aangenaam uitzicht, maar zijn ook ideaal qua oriëntatie op het noorden (aangenaam licht zonder teveel opwarming en zonder dure zonwering).
De gevelontwerpen en de raamopeningen zijn zodanig uitgewerkt dat interessante zichten en privacy correct gecombineerd worden.
In de zijgevel aan de F. de Merodestraat worden ad random hoge smalle ramen ingeplant. Ze geven een speels 'licht' karakter aan het gebouw.

De grote transparantie van de gelijkvloerse commerdiële ruimten
levert een interessante relatie op tussen de straat en het groene binnengebied: vanuit de Frederik de Merodestraat kan men het groen in het binnengebied waarnemen.
Tegelijk biedt deze tuin voor zijn gebruikers een zicht op het straatgebeuren.

De tussenzone tussen de drie gebouwen geeft een grote meerwaarde.
De voor appartementsgebouwen vaak klassieke donkere en sinistere trapzaal met lift wordt hier vervangen door een open buitenstructuur. Deze open trapzaal is beneden door een hek met elektrisch deurslot afgesloten van het openbaar domein. Terwijl op dakniveau een luifel de volledige trappenpartij beschermt tegen neerslag.


city-site projecten recente ontwikkelingen
0

bouwen aan de stad
webdesign: CombiMaison

 
 
0